Kategorie
Logowanie

Nie pamiętasz hasła? Kliknij tutaj
Promocje
Wysyłki

  
   List polecony ekonomiczny: 6,90zł
   List polecony priorytetowy: 7,90zł
   Przesyłka pobraniowa: 16,90zł
   Kurier przesyłka do 5kg: 17,90zł 
 
   Zamówienia realizowane są do 24
   godz. od zaksięgowania płatności
Płatności
Znajdziecie Nas Na
         Jesteśmy już na:
     
   
Darmowy Biuletyn Rejestracja

 
Strona Główna > Suplementy Naturalne Zdrowie
Colvita CZYSTY KOLAGEN Morski z dodatkiem Alg, Witaminy i Minerałów KAPSUŁKA MŁODOŚCI (60 kaps)
Product Options
Nasza Cena: 194.90
Napisz o produkcie przyjaciółom i rodzinie
  • Opis Produktu
  • Stosowanie
  • Składniki
  • Opinie Klientów
Colvita  to aktywny biologicznie kolagen w kapsułce. Colvita  to jedyny taki suplement diety w skali światowej. Colvita  to kompletny zestaw aminokwasów tworzących helisę kolagenową. ODBUDOWA. ODNOWA. MŁODOŚĆ (60 kaps)

Czy pielęgnacja oznacza dla Ciebie również uzupełnianie diety w niezbędne dla zdrowia składniki? Kolagen stanowiący 30% całkowitej masy białka ludzkiego, jest odpowiedzialny za ciągłą odnowę komórek ciała. Decyduje o sprężystości, jędrności i właściwym nawilżeniu skóry. Dla uzyskania jeszcze lepszego wyglądu Twojej skóry i maksymalnego poprawienia jej gęstości stworzyliśmy COLVITĘ – kapsułkę Twojej młodości. Uzyskany drogą liofilizacji (sublimacyjnego wymrażania wody) suchy, wysoko przyswajalny kolagen to podstawowy składnik naszego suplementu. Colvita to unikalny, natywny, niespotykanie biodostępny, kompletny zbiór aminokwasów kolagenowch. To kolagen wyjątkowy, pośród innych suplementów diety, opartych powszechnie o hydrolizaty białek zwierzęcych, znanych powszechnie jako żelatyna. Dbając o Twoją młodość, skład COLVITY wzbogaciliśmy algami (Fucus vesiculosus) o wysokiej zawartości jodu organicznego, potrzebnego do utrzymania właściwej struktury skóry. Dodaliśmy również witaminę E pozyskiwaną z ziaren, chroniącą najważniejszy bastion młodości i witalności – kod genetyczny komórek skóry DNA. COLVITA dostarcza organizmowi – wszystkie składniki budulcowe kolagenu, a zatem i całej tkanki łącznej.
 
Nikt inny i nigdzie nie pozyskuje kompletnego zestawu wszystkich aminokwasów tworzących helisę kolagenową w drodze liofilizacji natywnego kolagenu izolowanego na poziomie molekularnym.

Warto również dodać, iż praktycznie wszystkie suplementy diety, jakie znajdziemy na aptecznych półkach pod nazwą: „kolagen” okazują się albo hydrolizatem rozdrobnionych włókien bydlęcych (a nawet wieprzowych) albo zwyczajną żelatyną, o wątpliwej aktywności biologicznej.

Dlaczego Kolagen jest tak ważny i co nam daje suplementacja? 
Potrzeba suplementacji ustroju w kolagen wzrasta wraz z każdym mijającym rokiem w naszej metryce. Organizm ludzki zmniejsza produkcję kolagenu już od 26 roku życia. Narastające braki kolagenu w organizmie powodują liczne dolegliwości: włosy stają się łamliwe i matowe, skóra traci jędrność i elastyczność, odczuwamy bóle stawów i kręgosłupa. Możemy zapobiegać lub zmniejszać te nieprzyjemne przypadłości stosując dietę prokolagenową.

Bazowym składnikiem Colvity jest liofilizowany hydrat kolagenu pozyskiwany z ryb łososiowatych. W jednej kapsułce Colvity znajduje się relatywnie niewielka ilość  (0,13 g) sproszkowanych białek, a wśród nich wszystkie budulcowe molekuły kolagenowej. Wszystkie – oznacza również  dwa aminokwasy endogenne: hydroksylizynę i hydroksyprolinę, których nie mamy możliwości pozyskać z jakiegokolwiek pokarmu. Powstają one tylko w drodze kolagenogenezy i tylko w procesach metabolizmu kręgowców. Nie zawiera ich żaden z wytwarzanych współcześnie suplementów, oprócz Colvity.

Kolagen w Colvicie - czym się różni od innych? 
Kolagen w Colvicie jest niemal w 100% anabolizujący, co oznacza, że nie zostaje spożytkowany np. w energię, ani też wydalony. Całkowicie służy budowie nowych komórek. Jego przyswajalność jest tak doskonała, że nie potrzebuje nawet enzymatycznych procesów trawiennych. Wchłania się także bezpośrednio z jelita. 

Ryby mają tylko namiastkę układu odpornościowego, mimo to nigdy nie przenoszą chorób na człowieka. Kolagen w skórze rybiej, pozyskiwany na etapie molekularnym (helikalnym)  jest identyczny, jak u wyżej rozwiniętych kręgowców i jest całkowicie bezpieczny dla człowieka.  

Pozostałe Składniki Aktywne. 
Colvita zawiera także aktywną biologicznie witaminę E pod postacią D - alpha – tokoferolu z oleju wytwarzanego na zimno z niemodyfikowanych ziaren zbóż. Estry tokoferolu  pozyskiwane tą metodą cechuje odporność na działanie tlenu, promieni UV i wielu innych czynników degradacyjnych oraz 100%-owa aktywność biologiczna. Witamina E była pierwszym specyfikiem, jakiemu w XX w. przydano określenie „eliksiru młodości”. Dodaje żywotności, witalności, energii, chęci do życia. Stymuluje syntezę kolagenu, poprawia wygląd skóry i chroni przed bezpłodnością. Jest w organizmie głównym strażnikiem antyoksydacyjnym błon komórkowych i krwinek czerwonych. Jedna molekuła witaminy E zabezpiecza przed  wolnymi rodnikami ponad 200 nienasyconych molekuł kwasu tłuszczowego. Współdziała ściśle z witaminą C, karotenoidami, selenem, chromem i cynkiem.

Colvita zawiera  również proszek pozyskany z mikronizacji konceptakli (lęgni i plemni) alg  z gatunku Fucus vesiculosus. Te morszczyny są fenomenem natury – rodzajem pomostu pomiędzy biotopem a biocenozą. Posiadają niezwykłą zdolność gromadzenia wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska, a co najważniejsze – także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej. Doskonałości odżywczej tych alg dowodzi fakt, że do produkcji ekskluzywnych suplementów z ich plech wykorzystuje się   w s z y s t k i e   składniki rośliny, usuwając jedynie chlorek sodu (sól). Fucus vesiculosus - szczególnie pochodzące z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji ani temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim - stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.

Metoda ich przetwarzania, nazwana „cell burst process”, zastępuje tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji morszczynu i jego ogromny poziom energii biologicznej. Ma to miejsce we francuskich laboratoriach przestrzegających restrykcyjnego reżimu farmakologicznego.     

Ekstrakt morszczynu pęcherzykowatego wybraliśmy do składu Colvity, gdyż w momencie komponowania tego suplementu, był to najlepszy znany twórcom jej receptury, całkowicie roślinny kompleks  wszystkich mikro- i makroelementów oraz witamin - synergicznych m.in. dla stymulowania przez aminokwasy procesów syntezy kolagenu.

Proszek z tych alg to bomba suplementacyjna. Są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon – 3 – d (OPC).  Po usunięciu chlorku sodu sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są przy tym lekkostrawne i łatwo przyswajalne, ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.

Uwaga! Colvita zawiera niewielką tylko ilość witaminy C. Jest to porcja zbyt mała dla skutecznego warunkowania procesów kolagenogenezy w ustroju i zapotrzebowania na nią przez organizm.

Jedynym przeciwskazaniem dla spożywania Colvity może być silna nadczynność tarczycy ( przez obecność jodu w algach). Poza tym jest to suplement całkowicie bezpieczny o ogromnej popularności wśród konsumentów, którzy go stosują.
Dawka: 2 kapsułek dziennie (najlepiej przy pierwszym i ostatnim posiłku) jest zaleceniem bardzo ostrożnym. Przy spożywaniu 2 kapsułek dziennie nie istnieją żadne przeciwwskazania. Dawka mniejsza np. 1 kapsułka dziennie lub przerwy w dawkowaniu, to za mało - i szczerze powiedziawszy - jeśli ktoś ,,oszczędza", obniżając dawkę dzienną, to prawdopodobnie długo czekał będzie na efekty działania i raczej się zniechęci do produktu.

Przypominamy, że dawka witaminy E w jednej kapsułce COLVITY, to zaledwie 5 mg, ale za to w postaci wysoko przyswajalnej. lnaczej z dawką zwiększaną. Wielu konsumentów będzie (i nawet powinno) ją zwiększać. Zalecenie 2 kapsułek spożycia dziennego wynika bowiem tylko z występowania w COLVlClE składników aktywnych, których zapotrzebowanie dzienne jest określone przez specjalistów ustalających normy zalecanej suplementacji.

I tak: dwie kapsułki COLVITY, to dokładnie zalecana przez dietetyków dawka dziennej suplementacji organizmu w witaminę E dla osóby dorosłej o wadze ciała 70 kg. Jest to jedyne unormowanie, które sugeruje spożywanie 2 kapsułek dziennie. Uwaga: Dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę E, to około 30 mg dla osoby dorosłej o przeciętnej wadze ciała, a ok. 40 mg dla nieco ,,potężniejszej". Czyli nie dwie, lecz 6-8 kapsułek... Normy zalecające każą pisać o dwóch kapsułkach dziennie, zakładając, że przeciętny Europejczyk może spożyć 20 mg witaminy E w posiłkach (lub innych suplementach diety). Są one bardzo powściągliwe... Jeśli chodzi o dawkę dzienną witaminy E niezdrową dla organizmu, jest to ok. 1000 mg (200 kapsułek COLVlTY). Dawkę 3000 mg (600 kapsułek COLVITY) jednorazowo uważa się za przedawkowanie ze szkodami dla organizmu.

Jak z tego wynika, dość trudno byłoby przedawkować COLVITĘ w kontekście nadmiaru spożywanej witaminy E. Niemniej zalecenia dietetyczne obligują producentów w Unii Europejskiej do zamieszczania informacji o takich właśnie dawkach zalecanych.

Natomiast składnikiem, który rzeczywiście zastanowić się każe nad jedzeniem COLVITY garściami, jest występujący w algach jod, w postaci dijodotyrozyny i w postaci nieorganicznej. W odróżnieniu od witaminy E, gdzie zalecenia zredukowania dziennego spożycia do 2 kapsułek (12 mg) są raczej śmieszne, w przypadku jodu wygląda to inaczej.

Wnioski: Kto nie cierpi no nadczynność tarczycy i nie przejmuje się tzw. wskaźnikiem RDA (zalecana ilość dzienna) w suplementacji witaminą E, ten może najspokojniej ilość spożywanych kapsułek COLVITY zwiększyć ponad zalecaną, nawet do 6-8szt. dziennie. Z kolei osobom z niedoczynnością tarczycy, a także narażonym na promieniowanie (np. RTG) wręcz zaleca się COLVITĘ w ilości 6-8 kapsułek dziennie. Oni bowiem bardzo potrzebują aktywnego biologicznie jodu.

Oprócz jodu i a-tokoferolu w COLVlClE nie znajduje się żaden składnik, którego występowanie mogłoby w jakikolwiek sposób wpływać na ograniczanie spożywania preparatu lub stanowić jakieś przeciwskazania.

Opinie Klientów
Podziel się Podziel się swoją opinią z innymi kupującymi!